Els drons
Un vehicle aeri no tripulatdron o UAV, és un tipus d'aeronau, reutilitzable i sense persones a bord, dissenyat per a complir tasques de caràcter civil o militar controlat per un humà a distància o amb un cert grau d'autonomia. N'hi ha molts tipus, formes i tenen un gran ventall d'aplicacions, però tradicionalment s'han usat en tasques repetitives, de transport o de treball en entorns bruts o perillosos on els humans no podrien fer la feina amb seguretat.
Els UAV són la versió aèria dels vehicles terrestres no tripulats o UGV's, (Unmanned Ground Vehicle), i dels vehicles marins o submarins no tripulats, USV's (Unmanned Surface Vehicle) i UUV's (Unmanned Underwater Vehicle), respectivament.
L'any 2011 les despeses globals en UAV's eren de 5.900 M$ l'any, xifra que creix a bon ritme. Segons l'estudi de l'empresa consultora Teal Group s'espera que aquesta xifra es dobli durant aquesta dècada.
Resultado de imagen de drones

Avui dia, els drons, són notícia en gran part del món, tant per la seva utilització en l'àrea científica com així també amb fins bèl·lics o d'ajuda humanitària. Però molts realment no saben què són els drons.

Encara que moltes persones han optat per aquest aparell com a mètode d'entreteniment, els drons són robots voladors sense tripulant, són cada vegada més comuns en la nostra societat.
Resultado de imagen de drones

1917: En aquest any es desenvolupa el conegut com "Torpedo Aeri Kettering (Kettering Bug)" per Charles F. Kettering de la General Motors, amb els controls d'Elmer Sperry i el seu fill Lawrence Sperry.- 1916: A finals d'aquest any es construeix al Regne Unit pel capità AH Low el "Aerial Target", un vehicle aeri no tripulat controlat per ràdio des de terra que pretenia servir com a blanc aeri d'entrenament i com a defensa contra els Zeppelins.Posteriormente es van emprar durant la segona guerra mundial per entrenar als operaris dels canons antiaeris. No obstant això, no és fins a poc més que a finals del segle XX quan operen els: VANT mitjançant ràdio control amb totes les característiques d'autonomia. Els VANT han demostrat sobradament en diferents escenaris i, especialment en la guerra del Golf i en la guerra de Bòsnia, el gran potencial que tenen. Pel que fa a l'obtenció, maneig i transmissió de la informació, gràcies a l'aplicació de noves tècniques de protecció de la mateixa resulta possible aconseguir comunicacions més segures, més difícils de detectar i interferir.





































Comentaris

Entrades populars