ELS 10 INVENTS TECNOLÒGICS DEL FUTUR!!!







ELS 10 INVENTS TECNOLÒGICS  DEL FUTUR


El planeta ens demana que evolucionem cap a un model de vida més sostenible,en el qual es porta a terme un ús més raonable dels recursos naturals a la vegada que avançem cap a les noves tecnologies.

A continuació,et mostrem 10 invents per a un món més sostenible.





1) Vehicles elèctrics

Des de fa uns anys, la mobilitat elèctrica està en auge. Si vivim a prop del treball o llocs que solem freqüent,utilitzar una bicicleta o un scooter elèctric és una opció perfecta.

Amb aquests vehicles no només arribem als llocs sinó que també reduir les emissions de gasos 
d´efecte hivernacle a l´atmosfera.







2) Sostres i jardins verticals

Encara que sempre han existit, els sostres verds i els jardins verticals són usats actualment com a solució per aconseguir revegetar les ciutats,cultivar aliments (horts urbans) i reduir la contaminació ambiental.

Gràcies a aquesta proposta arquitectònica,també s´aconsegueixen els edificis,en estabilitzar la temperatura de les estades.



3) Impressores 3D

Porten ja un temps,però cada any es descobreixen noves funcions per a les impressores 3D. Podem replicar gairebé qualsevol cosa que vulguem i ens permeten utilitzar menys recursos,augmentar la vida útil dels productes,generar menys plàstics o reduir l´us d´elements contaminat,entre altres avantatges.



4) Panells solars transparents 

Empreses com PHYSEE han creat finestres intel·ligents capaços de convertir l´energia solar en electricitat. Gràcies a aquesta finestres,podem ajudar a que els edificis de les nostres ciutats es vagin convertint en "edificis neutres" respecte a la font d´energia que consumeixen.




5) Drons

Exemple d´això son els drones  que s´utilitzen per netejar la contaminació de l´aire de les ciutats i els que poden aportar-nos imatges a temps real de terrenys agrícoles o d´instal·lacions sense la necessitat d´utilitzar vehicles contaminants.



6) Smart Home Control

Un Smart Home Control forma part del que es coneix com domòtica,és a dir,el conjunt de tècniques aplicades al control i automatització intel·ligent de la llar. La il·luminació,la climatització o el nostre confort en general,es gestiona d´una manera eficient a través d´una relació "usuari-sistema". 



7) Bombolles d´aigua comestibles 

Utilitzar ampolles de plàstic per beure aigua pot ser cosa del passat.Un equip d´enginyers de Londres ha desenvolupat unes bombolles d´aigua comestibles trucades.

Aquestes bombolles estan farcides d´aigua potable i recobertes per una pel·lícula feta d´extracte natural d´algues.



8) Aerogeneradors portàtils 

L´aereogenerador portàtil no és un invent d´aquest últim any;però,l´empresa espanyola Create Your Energy ha estat treballant recentment en un nou prototip d´aerogeneradors portàtils i replegables que busquen abastir d´electricitat a auto-caravanes,caravanes i petites embarcacions. 




9) El "núvol"

L´emmagatzematge en el "núvol" ja és conegut per tots.Quan fem servir el nostre ordinador o smartphone podem emmagatzemar nostre correu electrònic,calendari,imatges i altres dades a internet.

Amb aquest tipus d´emmagatzematge,les nostres llars i empreses han reemplaçat l´us de paper i de dispositius electrònics d´emmagatzematge,aconseguint així una redacció de GEH a l´atmosfera.


10) Recolectors  de contaminació

¿Purificar l´aire de les nostres ciutats? Això és possible gràcies a l´Studio Roosegaarde (Paisos Baixos) que,a través del projecte "Smog free Project",va construir el 2015 un recol·lector  capaç d´absorbir els contaminants suspesos en l´aire a una escala nanomètrica. El projecte ha tingut tanta repercussió que ha arribat fin a la Xina,on aquestes torres purificadores pretenen aconseguir una millora en la qualitat de l´aire d´un país ja contaminat.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars