Camp Nou

Estadi Camp Nou

El Camp Nou és l'estadi on juga el FC Barcelona, en el barri barceloní de les Corts. Té la màxima qualificació (5 estrelles) que la FIFA pot atorgar a un estadi per acollir partits de futbol. El Camp Nou és l'estadi amb més capacitat d'Europa, amb 99.354 espectadors.

Fou inaugurat el 24 de setembre del 1957 amb el nom oficial d'Estadi del FC Barcelona, però popularment va adoptar el nom de Camp Nou pel fet de substituir l'antic Camp de les Corts. La temporada 2000-2001 es va oficialitzar el nom després d'una consulta popular per correu. Dels 29.102 socis que hi van participar, 19.861 (68,25%) van votar a favor del canvi.

L'alçada de l'estadi és de quaranta-vuit metres i ocupa una superfície total de cinquanta-cinc mil metres quadrats.

El Camp Nou s'emplaça al districte de les Corts, en una parcel·la delimitada pel carrer Arístides Maillol, l'avinguda Joan XXIII, la travessera de les Corts i el carrer Maternitat. L'accés principal se situa a l'alçada dels números 6-18 del carrer Arístides Maillol. Es tracta d'un estadi de futbol al voltant del qual hi ha diverses instal·lacions associades, tant esportives com de serveis, pertanyents al Futbol Club Barcelona.
Resultado de imagen de historia camp nou de barcelona viquipèdia

Comentaris

Entrades populars