transició energètica
El Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya neix de la necessitat de generar un diàleg entre totes les forces polítiques i els representants de la societat civil per consensuar un nou model energètic català renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible, en línia amb els objectius de la Unió Europea en matèria d’energia.
El document de bases que ha aprovat el Govern català per ser presentat al Parlament de Catalunya, ha estat fruit d'un procés de concertació on hi ha participat la Taula d'entitats dels sectors econòmic, social i energètic, la Taula de Partits Polítics i els Departaments de la Generalitat relacionats amb l'ambit energètic.


Resultado de imagen de la transició energetica

La transició energètica és canvi a una economia sostenible mitjançant l'energia renovable, l'eficiencia energetica i el desenvolupament sostenible, amb l'objectiu final d'abolir el carbó, l'energia nuclear i altres recursos no naturals.
A la Unio europea es desenvolupen diversos projectes amb el suport de programes europeus, principalment dels Thermie, d'energia solar, i Altener. Alguns d'aquest projectes són, per exemple, dins de Thermie; el projecte Sunergie, que potencia la garantia de resultats solars a les instal·lacions solars col·lectives; el Solmi, que amplia aquesta garantia a les instal·lacions solars domèstiques o individuals, incloent escalfadors solar,  i sistemes de calefaccio per terra radiant, entre d'altres; o els projectes 3 PV i 3 PV2, que fan arribar  a partir d'energia  fotovoltaica a més de cent nuclis aïllats dels Pirineus. Dins de l'Altener es pot destacar el programa Resole de creació d'una ruta turística que uneix centres de demostració per a millorar la difusió de les energies renovables a Catalunya i al sud de França. O l'exitós programa Viasol per a implantar sistemes solars de producció d'aigua calenta sanitària, per exemple per a rentar tovalloles, al sector turístic.

Comentaris

Entrades populars